SEMİNER VE KONFERANSLAR
Tüm Seminerler için Tıklayınız.
FACEBOOK
TWİTTER
DUYURULAR

Öğretmenliğin incelikleri, püf noktaları, yaşanmış olaylar, pratik uygulamalar, öğretmen ve öğrenci anıları, öğrencilerin istenmeyen davranışlarına karşı stratejiler ve çok daha fazlası;

BU KİTAPTA!

ETKİLİ ÖĞRETMENLİK: Bu eser, öğretmenlik mesleği ile ilgili konuları ana hatlarıyla incelemeye, akademik ve teorik bilgileri deneyimlerle bütünleştirerek bunları hatıralar ve mesleğin incelikleriyle ortaya koyma gayretinin ürünüdür. Kitap, insan ve eğitimi, etkili öğretmenliğin incelikleri öğretmen- öğrenci iletişimi, sınıf yönetimi ve öğretim yöntemleri konularına dair birikimi okuyucusuyla buluşturmaktadır.

Geleceğin Öğretmenine “On Emir”

Geleceğin Öğretmenine “On Emir”

 

1.    KENDİNİZİ GELİŞTİRİN!

İçinde yaşadığınız toplumu ve dünyayı sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve siyasal açıdan takip edin. Eğitimle ilgili kitaplar okuyun ve yine eğitimle ilgili internet sitelerini ve sosyal medya paylaşım gruplarını takip edin.

 

2.    ÖZGÜN OLUN!

İnternet ve sosyal medyada öğretmen arkadaşlarınızın paylaşımlarının aynısını kendi sınıfınıza uygulamayın. Meslektaşlarınızın paylaşımlarını güzel bir örnek olarak görün, imkânlarınızı, özelliklerinizi ve öğrencilerinizin düzeylerini göz önünde bulundurarak kendinize uyarladıktan sonra kullanın.

 

3.    TEKNOLOJİYE AÇIK OLUN!

Teknolojiye açık olun ve eğitim teknolojilerini takip edin. Asgari düzeyde; ofis programlarını, bir video düzenleme programını kullanmayı öğrenin. Dosyalarınızı depolamak, istediğiniz yerde onlara ulaşmak ve kendi eğitimsel ihtiyaçlarınız için bulut teknolojisini kullanın. Bulut teknolojisi ile öğrencilerinizle ihtiyaç duyduğunuz belgelerinizi paylaşın.

 

4.    KİŞİSEL İNTERNET SİTENİZİ KURUN!

Kendi kişisel internet sitenizi oluşturun, öğrencilerinizle ve meslektaşlarınızla bilgi ve tecrübelerinizi paylaşın. Derslerinizde kullanacağınız materyallerin en azından bir kısmını kendiniz hazırlayın. Hazırladığınız materyalleri kullandıktan sonra değerlendirin ve onları geliştirmeye çalışın ve onları meslektaşlarınızla paylaşın.

 

5.    ÖĞRETME TEKNİKLERİNİZİ ÇEŞİTLENDİRİN!

Yöntem ve tekniklerinizi konunuzun özelliklerine ve öğrencilerinizin ilgilerine göre belirlemeye çalışın. Öğrencilerinizin aktif olarak katılabileceği yöntem ve teknikler kullanın. Gelişen teknolojik imkânlara göre tekniklerinizi de geliştirin ama teknolojiye teslim olmayın, öğrencilerinizi de ona teslim etmeyin.

 

6.    ÖĞRETMEN ARKADAŞLARINIZA BAĞLANIN!

Diğer sınıflarda neler olup bittiğini merak edin ve onlarla bağlantıya geçin. İnternet üzerinden görüntülü bağlanın, videolarınızı paylaşın veya bizzat başka sınıflara misafir olun ve öğretmen arkadaşlarınızı kendi sınıfınıza davet edin.

 

7.    ÖĞRENCİLERİNİZE KONUŞMA FIRSATI VERİN!

Öğrencileriniz düşüncelerini özgürce söylesinler, belli kurallar içinde sizi eleştirebilsinler, yöntem ve tekniklerinizi belirlemede size yardımcı olsunlar. Öğrencilerinizin mesleki gelişimize çok katkı sağlayabileceğini unutmayınız.

 

8.    PROBLEM ÇÖZME ODAKLI OLUN!

Öğrencileri eleştirmekten, onların moralini bozmaktan, yetersizliklerini ve beceriksizliklerini yüzlerine vurmaktan kaçının. Çözüme kavuşması gereken problemleri halının altına süpürmeyin. Unutmayın ki, bir gün onlar çok daha büyük sorunlar yaşamanıza sebep olabilirler.

 

9.    SINIFTAKİ ETKİNLİKLERİ KAYDEDİN VEYA RESİMLEYİN!

Sınıf içi etkinlik resimlerinizi/videolarınızı sınıftaki öğrencilerle, velilerle, öğretmen arkadaşlarınızla ve okul yöneticileri ile paylaşın. Ancak öğrencilerden ve velilerinden izin almadan bu resimleri/videoları internette paylaşmayın.

 

10.     ÖĞRENCİLERİNİZİ HAYATA HAZIRLAYIN!

Öğrencilerinize gerçek dünyayı tanıtın. Öğrencilerinize hayatın zorluklarını anlatın, karşılaşabilecekleri sorunlara örnekler verin ve onları nasıl çözebileceklerine dair onlara rehberlik edin. Müfredat dışında okulda ve okul dışında öğrencilerle birlikte ne tür etkinlikler yapabileceğinizi listeleyin. Elinizdeki listeyi öğrencilerle paylaşın ve onların düşüncelerini alın ve listenizi imkânlarınıza göre yeniden oluşturun.

 

Muhammet YILMAZ

Öğretmen/Eğitimci-Yazar

https://twitter.com/muhammet_yilmaz