SEMİNER VE KONFERANSLAR
Tüm Seminerler için Tıklayınız.
FACEBOOK
TWİTTER
DUYURULAR

Öğretmenliğin incelikleri, püf noktaları, yaşanmış olaylar, pratik uygulamalar, öğretmen ve öğrenci anıları, öğrencilerin istenmeyen davranışlarına karşı stratejiler ve çok daha fazlası;

BU KİTAPTA!

ETKİLİ ÖĞRETMENLİK: Bu eser, öğretmenlik mesleği ile ilgili konuları ana hatlarıyla incelemeye, akademik ve teorik bilgileri deneyimlerle bütünleştirerek bunları hatıralar ve mesleğin incelikleriyle ortaya koyma gayretinin ürünüdür. Kitap, insan ve eğitimi, etkili öğretmenliğin incelikleri öğretmen- öğrenci iletişimi, sınıf yönetimi ve öğretim yöntemleri konularına dair birikimi okuyucusuyla buluşturmaktadır.

BAŞARILI ÖĞRETMENLERİN 15 ÖZELLİĞİ

BAŞARILI ÖĞRETMENLERİN 15 ÖZELLİĞİ

             Başarılı Öğretmenler;

1. İnsanları ve özellikle çocukları severler, onlarla birlikte çalışmaktan hoşlanırlar. Mesleklerini severek ve keyif alarak yaparlar. Öğrencilere kendilerini ve derslerini sevdirirler.

2. Çocukların haklarına saygılı olurlar, küçüktür diye hor görmezler, çocuktur diye onurlarını çiğnemezler ve kişiliklerini hedef almazlar; sağlam bir karaktere sahip olmalarına yönelik eğitim verirler.

3. Öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundururlar ve bunu bir zenginliğe dönüştürmeyi bilirler. Çocukları birbirine benzetmeye çalışmazlar.

4. Öğrencilerini yaşamaya, öğrenmeye motive ederler, onların merak duygularını kışkırtırlar ve onları başarabileceklerine inandırırlar.

5. Eğitimde “Çocuk görür ve yapar” ilkesinin farkındadırlar. Rol model olduklarının ve çocuklar tarafından örnek alındıklarının bilinciyle hareket ederler.

6. Yaptıkları iş karşılığında yüksek bir ücreti hak ettiklerini bilirler ve ücret alırlar ama yaptıkları işi ücreti için veya ücreti kadar yapmazlar.

7. Çabalarının karşılığını hemen göremeyeceklerinin farkındadırlar. Bundan dolayı morallerini bozmazlar. Psikolojilerini güçlü tutmak için tedbirler alırlar.  

8. En masum ve en iyi eleştirmenlerinin öğrencileri olduğunu bilirler. Bu sebeple öğrencilerine mutlaka danışırlar, onların eleştirilerine kulak verirler ve onların düşüncelerinden yararlanırlar.

9. Değişime açıktırlar, öğrenerek öğretebileceğini bilirler, kişisel ve mesleki gelişimine önem verirler. Deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşırlar, onların deneyimlerinden yararlanırlar ve küçük grup etkileşimlerine önem verirler.

10. İletişim becerilerini geliştirirler, öğrencilerini dinlemeyi, onları anlamayı, onların dilleriyle konuşmayı önemserler.

11. Çocukların bilgi deposu olmadığını, onların beden, zihin, akıl ve kalp bütünlüğü olduğunu bilirler ve eğitim öğretim etkinliklerini buna göre yaparlar. Öğrencilere bilgi vermekten ziyade; bilgiyi nasıl yorumlayabilecekleri ve nasıl kullanabilecekleri ile ilgili onlara rehberlik ederler.  

12. Heyecanlıdırlar, coşkulu bir ortam oluştururlar ve mizah becerilerini kullanarak öğrencilerine nefes aldırırlar.

13. Sınıf içindeki ders etkinliklerinin daha çok öğretim işi olduğunu bilirler. Öğrencilerin hayata hazırlanması için eğitimi sınıfın dışına çıkarmak gerektiğinin farkındadırlar.

14. Öğrencilerini övmekten, onlarla sıcak ilişkiler kurmaktan, onlara değer vermekten (şımarırlar gerekçesiyle) çekinmezler.

15. Kendi kalıplarının dışına çıkarlar, öğrencilerinin zihinlerindeki sınırları yıkarlar. Onların yeteneklerini keşfetmenin ve becerilerini geliştirmenin asli görevleri olduğunu bilirler.

19 Mayıs 2016 / İstanbul

Muhammet YILMAZ

Öğretmen / Eğitimci – Yazar

https://www.facebook.com/sayfamuhammetyilmaz

http://www.muhammetyilmaz.com

-----

Twitter'den Takip edebilirsiniz

Facebook Sayfamız